plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



15 Ocak, 2004

could a bigger fish swallow me?

0 Yorum  | spineless | 02:24
yavaştan 2süperfilmbirden'e benzemeye başlasak da bu filmi anlatmazsam çatlayacağımı düşünüyorum izlediğimden beri. türkiye'de vizyona girmesini aylarca bekledikten, herkese haber saldıktan sonra bu kadar yaygaraya değer bir iş çıkardığını düşünüyorum sayın pixar yetkililerinin. toy story ve monsters inc. seven herkesin görmesi, gülmekten çatlaması gereken bir film olmuş finding nemo.

salona girerken yaş ortalamasının hayli düşük olduğunu farkedip, bir de filmin dublajlı olduğunu duyunca mızmızlanmadım değil. ama o küçücük çocuklar büyüklere ders verircesine edepleriyle oturup gıklarını çıkarmadan izlediler koca filmi, saygı duydum hepsine. (film başlamadan evvel knick-knack isimli bir kısafilm animasyonu var, filmde ne kadar eğleneceğinizi onu izlerken bile hissedebiliyorsunuz.) dublaja gelince... dakikada 3 kahkaha attığımıza göre gayet güzel çevirilmiş, layığıyla seslendirilmiş. yine de orjinal versiyonunu izlemek daha eğlenceli olacaktır karakterlerin ağız ve ses uyumlarına hayran kalabilmek için.

uzun lafın kısası, herkes "finding nemo"yu izlesin, dvdsini alsın, mutsuz olduğunda bir daha izlesin. favori karakterim olan yavru deniz kaplumbağalarınaysa dikkatlice baksın. marlin'in (bu ismi duyunca da keh keh gülmedik değil hani) nemo'nun öldüğünü düşündüğü sahnede yan sırada oturan 4 yaşındaki veletin söyledikleri filmin en güzel anıydı sanırım;

"ölmedi o, yaşıyooorr!"

Yorum Yaz

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool