plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



04 Mayıs, 2005

siz, biz, onlar

0 Yorum  | spineless | 01:58
tam da replikas'ın avaz'ının çıkmasının yakınlaştığı döneme denk gelen "iki genç kız" filmi için (hem de türkiye'nin ilk gençlik filmi kendileri) kalktık, hiç üşenmeden sinemaya gittik.

perihan mağden, sevmeyeni seveninden fazla bir yazar olsa da, yazdığı bir kitabın filme çekiliyor olması bir hayli ilgi uyandırdı bende. özellikle başrollerinden birinde zamanında bol bol atıştığı hülya avşar'ın olması daha da eğlenceliydi. filmin açılışındaki sahne de dahil olmak üzere, hülya avşar harika bir anne-histerik kadın profili çiziyor. berlin in berlin'i izleyenler bu tip sahnelerin hülya avşar'ın ödül performanslarına etkisini hissedebilir belki.

filmin iki ana karakterini oynayan vildan atasever ve feride çetin'in performansları da gayet iyi olmakla beraber bana yer yer abartılı geldi. film boyunca ha öpüştüler ha öpüşecekler diye beklemekten bazı yerleri kaçırmış bile olabilirim. gerçi yönetmen kutluğ ataman bir röportajda kitabı okurken hiç bir lezbiyenlik belirtisi görmediğini, sadece iki arkadaş arasındaki değişik bir sevginin anlatıldığını savunuyor.

özetle film replikas'ın müzik bombardımanıyla iyi vakit geçirtiyor. özellikle filmin sonu için seçtikleri müzik, yerinizden kalkamadan bir süre boş boş ekrana baktırabiliyor. bu arada kızların ağzına küfür yakışmadığını düşünenlerdenseniz, bu filmde biraz fazlaca canınız sıkılabilir.

Yorum Yaz

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool