plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



24 Mart, 2003

l.a. correspondent : attack of mannequins

sabahın körüne kadar oturup canlı ve de kanlı bir şekilde akademi ödülleri'ni izlememe değdi mi acaba düşüncelerdeyim. pek saygıdeğer (!) eleştirmenimiz atilla dorsay'ın tahminlerinin büyük bir kısmının tutmuş olduğunu görmek de sinirlerimi bozmuyor değil. yine de aslan kaplan michael moore'un hakettiği ödülünü almış olması sevinçten yatakta zıplattı beni. gerçi kendileri neredeyse aday oldukları tüm ödülleri silip süpürerek ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler daha önce ama yine de (her ne kadar eski güvenirliği kalmasa da) oskarların yeri ayrı.

gecenin sevinçli anları sadece michael moore'la sınırlı kalmadı çok şükür. pedro almodovar, roman polanski, chris cooper ve adrien brody de yeterince mutluluk verici seçimlerdi. martin scorsese'nin 10'da 0 çekmesine de üzülmedim değil. yapılmayan, yapılan, yarıda kesilen konuşmalarıyla pek gergin, her an tetikte bekleten bir gece oldu sonuçta, buna da şükür diyorum. kazananların tam listesi meraklısı için şurda.

akşam saatlerinde başlayan star tv video müzik ödülleri'ne de değinmeden geçemeyeceğim. kendilerini türkiye'nin müzik oskarları olarak takdim ediyorlar ne de olsa. sanırım uzan da ekonomik krizden etkilendi, sunucularına kıyafet, ödül verenlerine yol gösterici insan, kendisine de akıl alamamış. darısı seneye.

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool