plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



16 Mayıs, 2005

darth vader ve yedi jediler

4 Yorum  | spineless | 14:15
28 yıllık bekleyişin 3 (yazıyla da üç) gün sonra sona ereceği gerçeğine hala alışamamış olsam da, star wars 3: revenge of the sith günlerdir rüyalarıma giriyor.

film için 1,5 ay önceden sıraya giren insanlar, star wars oyuncakları, george lucas'ın the o.c.'ye konuk olması, fan filmleri, lego wars derken her dakika yeni bir haber çıktı ve üç yılın nasıl geçtiğini bile anlayamadık. şu son üç günün ne kadar zor geçeceğini tahmin bile edemiyorum.

bu heyecanlı bekleyiş süresince canla başla çalışan star wars türk ailesi yine mükemmel bir işe imza atmış. metrocity (levent) ve town center (bakırköy) alışveriş merkezleri tamamen film için dekore edilmiş. metrocity'de star wars müzesi açılmış. 12 mayıs'ta başlayan etkinlikler, 31 mayıa kadar devam edecek.

uzun lafın kısası, 19 mayıs gençlik ve spor bayramı etkinliklerine de denk gelmesi nedeniyle her yaştan starwars seveninin ilk günde sinemaları doldurup, anakin skywalker'ın darth vader'lığa geçişini kutlamaya, yoda ve obi-wan kenobi'nin dellenmelerine şahit olmaya, anakin'le obi-wan arasında gerçekleşecek ve muhtemelen efsane sahnelerden biri olacak düelloyu izlemeye, luke ve leia'nın doğumuna, cumhuriyetin çöküşüne ve imparatorluğun yükselişine tanıklık etmeye bekliyorum.

yazıdaki 7 klişeyi bulana sürpriz hediyeler var.
Anonymous Adsız
Gerçektende çok az kaldı, sabırsızlıkla ve bir o kadar da merakla bekliyorum o muhteşem bölümü, lütfen bir an önce 19u olsun :)
Blogger plush
yoda'nın her hareketi ayrı bir alkış tufanına sebep oluyormuş salonlarda. türkçe alt yazıda senelerce almanyada kalıp türkçeyi unutan gurbetçileri canlandırıyormuş.

"abe bakarsın kayıtlara, yanlızca acı görürsün orada."

bir de migren veya reflü olmuş sanırım. habire başını tuttu, midesini sıvazladı.

tamam tamam bu son. koalaymış yoda aslında. chewbacca'ya tırmanışı süpermiş.
Anonymous Adsız
Filmde sadece iki kişinin "saf" renge referans olmasını bekledim fakat sürekli kafamın içinde dönüp duran "Vader da Sidious kadar siyah mı", "Obi Wan acaba Yoda gibi beyaz mı" gibi sorulardan doğan/batan güneşi gördüğümde dahi kurtulamadım.

Obi Wan için bir an şüphelendim ancak Anakin'e Konsey'in isteğini ilettiği sahnenin sonunda da kendisine olan güvenimi tazeledi.

Beni en çok güldüren ise Yoda'nın saçlarını düzelttiği (ya da böyle gözüken bir "hmmm..." jesti) ve Master ile Apprentice'in birlikte Death Star Kooperatifi'ne bakarak bir nevi "vay vay vay... ne olduk, ne olacağız" havasını estirdiği sahneler.

Sevgiler Lucas.
Blogger bleep
obi wan ve yoda'nın gözümdeki karizmalarını tekrar toparladığı bir bölüm oldu bu revenge of sith. ayrıca yoda'nın dialoglarındaki devriklik had sahfaya ulaşmış. filmden çıktıktan sonraki bir iki saat boyunca devrik cümleler kurarak dolaştım...

mace windu ve tayfasının "light side" anlayışlarının ne kadar "dark" olduğunu gösterdi bu film bence. kara günde belli oldu kimin ak kimin kara olduğu...

çok iyi iş olmuş tebrik ederim lucas abi ve tayfası...

Yorum Yaz

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool