plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



07 Nisan, 2003

fashion sluts

plasticwings, 'view web page' butonuna basmanın ızdırap olduğu bir site olmak konusunda emin adımlarla ilerlerken, pazar günü gülse birsel'in köşesinde okuduğum bir kaç cümle bana çok tanıdık geldi. herkes okusun istedim. böyle buyrun;

"alçakgönüllü tavırlarına rağmen, yüksek bütçeleriyle ünlü markaların gözbebeği olan uzakdoğulu, tasarımları da kendine benzetti! bedenler ufaldı, renkler acaipleşti, fiyonklar, çiçekler, bilmem ne. sebep, 3-5 yıllık bir trend. 18-35 yaş arası japon kadınlar, küçücük fosforlu bluzlar, mikromini etekler, platformlu ayakkabılar, hap kadar marka çantalar ve sapsarı saçlarıyla bir moda yarattılar. lisesli kız gibi giyinmiş pahalı fahişelere benzeyen, oysa öğrenci veya meslek sahibi zengin kadınlar bunlar. onlara 'kogal' deniyor ve kogal stili, yüksek tüketimden ötürü, dünya modasını çok etkiliyor."

şimdi bu okuduklarınızın türkiye ve istiklal caddesi versiyonlarını düşünün ve huzura erin. zaten billiy corgan bile uyarmış bizi "beware of those angels with their wings glued on." diyerek. fazla söze ne hacet!

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool