plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



01 Ocak, 2003

great expectations

yazacak şey olmadığından değil de yazacak şeylerin çokluğundan korktuğum için erteliyordum ne zamandır yazmayı. yeni bir yıla girmenin vesilesiyle bir iki değerlendirme yapma gereği doğdu. insanların deliler gibi eğlendiği (ya da eğleniyormuş gibi yaptığı) saatleri salondaki koltukta elde televizyon kumandası yarı uyuklar bir pozisyonda geçirmek ve okan bayülgen'in ilk defa karşısındaki insanları ciddiye alan konuşmalarını dinlemek de yeterince mutluluk ve huzur verici olabiliyormuş. eğlenmek için illa büyük partilere, şekilden şekle giren insanlara, kanda futürsuzca dolaşan alkole ve sokağa dökülen milyonlarca liraya ihtiyaç yokmuş. zaten şu kablonet denen meret her şeyin ilacıymış.

yorgunluktan gözlerim yarı kapalı biçimde otururken bu kadar yorulmayı özlediğimi de farkettim. gerçekten de son 10 gündür bir koşuşturmaca içinde ordan oraya yuvarlanmakla geçiyor günlerim. her ne kadar yılbaşında hediye almaya karşı olduğumu belirtmiş olsam da sadece tek bir kişiye alınması gereken bir hediye yüzünden baş ağrıları çektim düşünmekten. tek bir kişi bir orduya eş değer düşünce yorgunluğu yaratabiliyormuş, hele bir de beğenmesi zor biriyse. dükkana girer girmez "evet işte şu!" diyip çıkan insanlara her zaman hayran olmuş (ve hatta çoğu zaman öyle davranmaya çalışmış) biri olsam da hediye seçerkenki ağır tavırlarım mağaza satıcılarını bile hayrete düşürdü. yine de çok beğenilerek alınan bir adet hediye, beğenilmediği takdirde karşıdakinin boynuna dolayıp öldürmek için kurdeleyle kaplanıp odada itinayla saklanmaya başlandı.

uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımı gördüğümde aldığım tepkiler de hoşuma gitmiyor değil şu aralar. hepsi öncelikle büyük bir şaşkınlık, akabinde değişikliğin nedenini sorgulama, daha sonrasındaysa yüzlerinde memnuniyet verici bir beğenme ifadesiyle karşıladılar 'yeni' beni. bir kaç istisna da olmadı değil ama onları da imagemaker hanımefendinin ellerine teslim ediyorum, o yakinen halleder.

coldhouse denilen şahane türk trip-hop grubunun mp3lerini share olayından nasibini almamış türk insanları yüzünden bulamıyor ve küplere biniyorum. internet tanrılarından bütün türk internet kullanıcılarına şahane bağlantılar ve paylaşıma açık mp3 sharing programları bahşetmesini diliyorum yeni yılda. dünün ve bugünün şarkısı da yeni yıla pembe gözlüklerle giren sayın dünya insanları için coldplay - don't panic.

herşeye rağmen mutlu bir 2003 dilemek de geçmiyor değil içimden.

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool