plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



18 Aralık, 2002

enter 2 escape

evde değilken yazı yazmadaki yaratıcılığını kaybeden biri olduğumu öğrendim bugün. sanki daha önceleri başyapıt olacak seviyede şeyler yazmış gibi davrandığıma bakmayın, bu bir gerçek. evin rahatlığı, o huzur vericiliği, kendine has kokusu hiç bir yerde olamıyor. değişimlerden sonra illa da değişmeyen bir yer olarak eve gidiliyor nedensiz.

değişimler demişken, monotonluktan uzaklaşma çabaları amacıyla başlanmış bir kaç değişme girişimi kırmızıya kaçan bir saç rengi, mor göz altları, bolca uykusuzluk, çokca mide ağrısı, bol kepçeden arkadaş ziyaretleri ve en önemlisi mutluluk olarak döndü. dönüşlerin burada bitmemesini dilerken bir yandan da evimde, yatağımda, tek başıma ve huzurlu bir şekilde uyumayı da özlemiyor değilim. zaten her zaman elimde olmayan şeyi istemekte ve içinde bulunduğum her durumda rahatsız olunacak bir şey bulmayı başardım. günün birinde bir "rahatsız insan" ödülü verilirse adaylar içinde olmalıyım kesinlikle.

arkadaş ziyaretleri sırasında uzun zamandır görülmeyen insanları görmek, seslerini duymak, görüşülmeyen zaman içinde oluşan hayat gel-gitlerini anlatmak en keyif verici olanı sanırım. ama bir de her zaman yakında hissedilen ama aslında uzak olan kişilerle yaşanan gözüne bakınca ne düşündüğünü anlama olayı var ki, arkadaşlığın geldiği en ileri aşama olarak kabul ettiğimden inanılmaz mutluluklar yaşatıyor bana. karşındakinin gözlerinde kendini görmek, anlattıklarında hayatını bulmak, en az gerçekleşmiş bir tarot falı kadar keyif verici. "nasıl biri?" diye sorulduğunda nereden başlayarak anlatacağınızı bilemediğiniz için duraksayıp içten bir "süper birisi" demek her insanın başına gelmeli mutlaka.

arkadaşlar kadar keyif veren başka bir şeyin de yavru ve yaramaz kediler olduğunu farkettiğim şu günde "her eve bir kedi" kampanyasını başlatmak, işe de ilk olarak kendi evimden başlamak istiyorum günün şarkısı olarak (ezan soslu) suede - everything will flow'u seçerken.

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool