plasticwings.org

değişik konularda yazan birkaç kişinin web günlüğü.



22 Mayıs, 2005

ırlandalı fenerli

5 Yorum  | Vladivostox | 22:59
resmi olmasa da pratikte züper futbol ligimiz nihayet neticelendi. 5-10 haftadır ha oldu ha olacak derken fener ancak sondan bir önceki maçta takabildi beline gümüş kemeri. klişe tabirle ezeli ve ebedi hasmı gs'yi yenerek. anlamlı. maçı izlemedim ama. evin yakınlarında nedense hiç bir digitürk sahibi mekan yok, "football free zone" buralar. potansiyel para kazanma mecrası, sermaye birikimi olanlara duyurulur.

neyse, daha evvel light bi fenerliyim demiştim; yeni bir sıfat daha bahşediyorum kendime "hisli"... tamam gs'yi yendik pek sevindik hatta bol bol da havai fişek yolladık gökyüzüne herkes bu çoşkuya şahit olsun diye. yalnız maçın başında ortasında ve sonunda atılan su ve bilimum meşrubat şişelerine ne gerek vardı? gladyatör arenası gibi. topçuların soyunma tünellerine girerkenki hallerine ne demeli? bazıları bunlara ayrıntı dese de, şeytan ayrıntıda gizlidir sözünü de nakşederim akabinde... hislendim bir anda; "içimizdeki ırlandalılık" damarım depreşti.
Blogger spineless
kupa maçından sonra çok ümitliydim ama işte olmayınca olmuyormuş demek. fb'nin 16. şampiyonluğu oldu ayrıca, en çok şampiyon olan takım oldular. hayallah.
Blogger pagan
fenerbahçe zaten en çok şampiyonluğu olan takımdı yıllardır, arada iki sene için bu ünvanı kaybetmişti. önemli mi? hiç önemli değil ama hatırla(t)mak güzeldir bazen. ayrıca çok kötü bir futboldu, gs bizden daha iyi oynadı, nihayetinde böyle oldu, fakat maç sonrası stat atmosferi bombaydı.

irlandalı diyince, shane macgowan'ı belirtmeye gerek yok sanırım.
Blogger plush
(imho) bundan iki sene öncesine kadar fenerliliğin öldüğünü düşünüyordum. artık çocuklar için küçük elyaf formalar dikilmez, seramikten şampiyon fener kanaryaları yapılmaz olmuştu.

pazar günü stad içi ve etrafındaki atmosferi gördükten sonra işte bu dedim. sanırım küllerinden yeniden doğdu fenerbahçe. iki yıl daha götürüp 100. yıllarında şampiyonlar ligi kupasını kaldırır mı bilinmez ama, carlos alberto parreira zamanındaki kadar samimi olmadıkları da bir gerçek.

ps: evet evet, kemal sunal filmlerindeki fenerbahçe - galatasaray maçlarını özlüyorum.
Blogger spineless
kenal sunal filmlerinde hep feneri tutuyolardı ve hep fener yeniyodu. nesini özlüyorsunuz sayın plush yapmayasen etmeyesen.
Anonymous Adsız
kemal sunal zamanlarında da evelden beride bu ülkede futbol denince fenerbahçe akla gelmiştir. öyle 2000 yılına kadar yatıp da bir uefa kazanmakla olmaz bu işler. türkiye ligi 1923 itibariyle tescil edilirse o zaman fenerbahçe 27.şampiyonlugu tescil edilecektir ama anti fenerbahce medyası buna izin vermez asla hem de.fenerbahçe yüz yıldır buradadır ergün gursoy son on yıldır fenerbahce nerede dıyor ya .ahanda burada

Yorum Yaz

Arkadaþýna Gönder

Arþiv

Liverpool